Buğday Ruşeym Yağı / Wheat Germ Oil (50ml. Cam Şişe)
Buğday tohumu yağı altın kadar değerlidir. Aysenin Buğday yağı, temel besin maddelerinin kaybını önlemek için ışığa maruz kalmadan soğuk presleme yöntemiyle ekstrakte edilir. Buğday tohumu yağı tatlı, hafif fındıksı ve hoş bir tada sahiptir ve diğer doğal yağlardan daha yüksek vitamin ve antioksidanlar sunar. Bu nedenle, bu yağ mutfak, tıbbi ve terapötik amaçlar için uygundur. Buğday tanelerinin çekirdeğinden elde ettiğimiz buğday tohumu yağı, zengin bir B6 vitamini, folik asit, potasyum, fosfor, magnezyum ve diğer birçok temel besin kaynağıdır. Kalın ve yapışkan kıvamlıdır ve cilt tarafından yavaşça emilir.Ciltte yağlı his bırakır. Buğday tohumu yağı ayrıca yüksek bir E vitamini içeriğine sahiptir, bu da onu iyileşme ve yara izi azaltma için mükemmel bir seçim haline getirir.
Buğday tohumu yağı, iyi yağ olarak da kabul edilen çoklu doymamış yağ asitleri kaynağıdır. Hem omega-3 hem de omega-6 yağ asitleri içerir. Ek olarak, alfa-linolenik asit ve linoleik asit içerir. Ayrıca doymuş yağ asitleri ile birlikte sağlıklı tekli doymamış yağ asitleri içerir. Buğday tohumu yağı, omega-3 (linolenik asit) yağ asitlerinden sekiz kat daha fazla omega-6 (linoleik asit) yağ asidi içerir. Bununla birlikte, omega-3, omega-6'dan daha sağlıklı olduğu için bir dezavantaj da olabilir.
Buğday tohumu yağı, E vitamininin alfa-tokoferol formunu sağlar. Tek bir porsiyon buğday tohumu yağı, önerilen günlük E vitamini alımının% 135'ini sağlayabilir. Ayrıca kanın pıhtılaşması için kullanılan az miktarda K vitamini içerir.
Oksidasyona bağlı besin kaybını önlemek için buğday tohumu yağını kuru, karanlık bir yerde sıkı bir cam kapta saklayın. Yağda bulunan çoklu doymamış yağ asitleri oksidasyona oldukça eğilimlidir. Yağı buzdolabında tutmak, raf ömrünü altı ay artırabilir. Bununla birlikte, açılan şişenin mümkün olduğunca çabuk, 2-3 ay içinde tüketilmelidir. Buğday tohumu yağını, yağ oksidasyonuna yol açtığı, tat, lezzet ve temel besin maddelerinin kaybına neden olduğu için ısıtmamalısınız.
Harici ve dahili olarak kullanıma uygundur. Dahili kullanımda 1 çay kaşığı kullanılması tavsiye edilmektedir. Harici kullanımda seyreltilmeden kullanılması tavsiye edilmektedir. Buğday bitkisine karşı alerjiniz varsa kullanmayınız.
Yüz gram buğday tohumu yağı yaklaşık 884 kcal'a sahiptir. Yani bir çorba kaşığı buğday tohumu yağı kullandığınızda ortalama 120 Kcal sağlayacaktır.
Cilt: Buğday yağının kullanım faydalarına yönelik yapılan bazı Çalışmalar, buğday tohumu yağının E vitamini, B kompleksi, doymamış yağ asitleri ve diğer fitokimyasalları içerdiğini göstermektedir. Ayrıca, buğday tohumu yağının doza bağımlı formülasyonunun yara iyileşme aktivitesini önemli ölçüde arttırdığını göstermektedir. Örneğin, buğday tohumu merhemi üç hafta içinde yara boyutunu% 90 oranında azalttığı bu çalışmaların sonuçlarından biridir.
Buğday yağı, yaşlanma karşıtı aktivitelere sahip güçlü antioksidanlar içerir. Donuk cilt, düzensiz ton, kırışıklıklar, ince çizgiler, genişlemiş gözenekler, kuru cilt, sarkma, ciltteki koyu lekeler gibi yaşlanma karşıtı belirti ve semptomların ilerlemesini geciktirir. Buğday tohumu yağı, besleyici ve nemlendirici etkilere sahip olan ve kuru ve hasarlı cildin tedavisine yardımcı olan omega-3 yağ asitlerine sahiptir. Hücreler arasında kollajen oluşumunu uyararak kırışıklıkların ve yara izlerinin görünümünü azaltmaya yardımcı olur.
Buğday yağının yoğun yapısı sebebiyle, esansiyel yağ serimizden sedir ağacı, lavanta, paçuli, sandal ağacı veya sardunya yağlarıyla karıştırıp seyrelterek kullanmanızı tavsiye ederiz.
Saç: Buğday yağı, saç büyümesine yardımcı olan besleyici ve nemlendirici özelliklere sahiptir. Saçın büyümesini uyarır ve kafa derisindeki kan dolaşımını arttırır. Buğday yağındaki linoleik ve alfa-linolenik asit, saç köklerini güçlendirir ve saç tellerindeki nem içeriğini geri kazandırır. Saç tellerinin elastikiyetini arttırır ve saça parlaklık, güç ve yumuşaklık katar.
Buğday veya gluten alerjiniz varsa buğday yağı kullanmaktan kaçınmalısınız. Buğday yağı genellikle kan şekeri seviyelerini düzenler, dolayısıyla diyabetik koşulları korur. Ancak anti-diyabetik ilaçlarla birlikte almak, tehlikeli derecede düşük kan şekeri seviyelerine yol açabilir. Buğday yağı yağı kan basıncını düşürür. Bununla birlikte, kan basıncını düşürücü ilaçlarla birlikte alınırsa, kan basıncında ölümcül bir düşüşe neden olabilir. Bunu diyete eklemeden önce daima buğday yağı yağı hakkında bir doktora danışın.
Çocuklarda hekim tavsiyesi alınmadan tüketilmemelidir. Çocukların ve evcil hayvanların erişemeyeceği serin bir yerde kapalı tutun. Isıdan, ışıktan ve nemden uzak tutun. Gözlerle temasından kaçının. Hamile kadınların ve tedavi altındakilerin kullanmadan önce bir doktora danışmaları önerilir.
İlaç değildir. Tedavi amaçlı kullanılmamalıdır.